Αρχική Αυτοκίνητα Μοτοσυκλέτες Σκάφη Φορτηγά Βαρέα οχήματα Αξεσουάρ Εταιρεία Επικοινωνία

Τι Επηρεάζει Τον Χρόνο Ζωής Μιας Μπαταρίας

Οι παράγοντες που επηρεάζουν τον χρόνο ζωής μιας μπαταρίας αυτοκινήτου είναι πάρα πολλοί , αλλά οι 4 κυριότεροι κατά την άποψη μας είναι οι παρακάτω:


οδηγική συμπεριφορά

καιρός

που κινείται το αυτοκίνητο

χρόνος που κινείται όχημα

Έτσι το πως οδηγεί κάποιος το αυτοκίνητό του παίζει σημαντικό ρόλο στο πόσο διάρκεια θα έχει μια μπαταρία. Ένας οδηγός νευρικός και επικίνδυνος δεν κάνει μονό κακό στον εαυτό του αλλά και στην μπαταρία του αυτοκινήτου του αλλά και στα λάδια αυτοκινήτου για τα οποία συζητήσαμε σε προηγούμενο άρθρο.

Οι άκρεες καιρικές συνθήκες (πολύ κρύο ή πολύ ζέστη) κάνουν επίσης κακό στη μπαταρία του αυτοκινήτου σας. Ακόμη εάν κινείται το αυτοκίνητο εντός πόλης σε σχέση με την κίνηση του αυτοκινήτου σε μεγάλους αυτοκινητόδρομος έχετε μεγαλύτερη τύχη να σας “τελειώσει” πιο γρήγορα η μπαταρία του αυτοκινήτου. Τέλος σε αυτοκίνητα που δεν κινούνται συχνά φθείρονται περισσότερο οι μπαταρίες των αυτοκινήτων αυτών.

Ποιος Ο Συνήθης Χρόνος Ζωής Μια Μπαταρίας Αυτοκινήτου

Εάν ένα αυτοκίνητο δεν είναι καλά συντηρημένο ή δεν κινείται συχνά το ανώτερο που θα κρατήσει μια μπαταρία αυτοκινήτου είναι 2 με 3 χρόνια ανεξαρτήτως μάρκας, τιμής και χωρητικότητας. Εάν το αυτοκίνητο είναι καλά συντηρημένο και κινείται συχνά ο χρόνος ζωής της μπαταρίας αυξάνεται σε 4-6 χρόνια. Φυσικά στα παραπάνω πρέπει να βάλουμε και τον παράγοντα ακραία ζέστη ή κρύο όπως είπαμε παραπάνω

Εκίνηση Στους Κρύους Μήνες

Ο λόγος που στα πρώτα κρύα οι μπαταρίες αυτοκινήτων παρουσιάζουν προβλήματα είναι τα λιπαντικά του αυτοκινήτου, και αυτό γιατί επειδή τα λάδια του αυτοκινήτου είναι κρύα η μπαταρία πρέπει να δώσει μεγαλύτερη δύναμη κάτι που σημαίνει περισσότερα amper. Μια λύση το χειμώνα είναι να περιμένει ο οδηγός 5 λεπτά πριν ξεκινήσει την μίζα για να σπάσει το κρύο που διέπει την μπαταρία του αυτοκινήτου . Μια άλλη λύση για εύκολη εκκίνηση (αν η μπαταρία είναι σε καλή κατάσταση) είναι να ανοίξουμε τον διακόπτη και να ανάψουμε τα φώτα για λίγη ώρα (5 λεπτά). Το μικρό ρεύμα που τραβάνε τα φώτα θα ζεστάνουν σιγά σιγά τα κρύα υγρά της μπαταρίας με αποτέλεσμα όταν μετά από λίγο μιζάρουμε η εκκίνηση να είναι ευκολότερη.  Τα παραπάνω φυσικά ισχύουν εάν η μπαταρία μας είναι σε καλή κατάσταση και δεν είναι ταλαιπωρημένη ειδάλλως υπάρχει περίπτωση να σβήσει εντελώς.

Σημάδια Ότι Χρειάζομαι Καινούρια Μπαταρία Αυτοκινήτου

1)Περίεργος Θόρυβος Όταν Γυρνάμε Το Κλειδί Κατά Την Εκκίνηση

Το κλασικότερο παράδειγμα ότι χρειάζεται το αυτοκίνητο σας καινούρια μπαταρία είναι όταν βάζουμε το κλειδί στην μίζα γυρνάμε την μίζα αλλά δεν παίρνει μπρος το αυτοκίνητο και πολύ απλά ακούγεται ένας θόρυβος περίεργος. Όσες φορές και εάν προσπαθήσουμε να βάλουμε μπρος το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο αλλά το ακόμα χειρότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να χαλάσουμε την μίζα, άρα πρέπει κατευθείαν να πάμε για αλλαγή μπαταρίας. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να φωνάξεις κάποιον γνωστό με καλώδια να συνδέσετε τα 2 αμάξια και έτσι να πάρει μπρος το αμάξι σας και να πάτε κατευθείαν για αλλαγή μπαταρίας. (φυσικά όλα αυτά στην περίπτωση που δεν έχετε ξεχάσει τα φώτα του αυτοκινήτου ανοιχτά και απλά χρειάζεται λίγο φόρτιση η μπαταρία εάν δεν είναι σε κακή κατάσταση).

Τι Επηρεάζει Τον Χρόνο Ζωής Μιας Μπαταρίας

©2019 battery-marinos.eu is made with ♡ by Arbor

ΚΑΛΕΣΤΕ ΤΩΡΑ !